Købe hus

Hvis man skal købe et hus, kan man låne penge af banken. Banken tilbyder en masse forskellige lån, med en masse forskellige renter. Da min mand og jeg skulle købe hus, overvejede vi også et banklån. Da vi fortalte min mormor, at vi ville tage et lån, sagde hun blot: Lån penge af mig”. Vi overvejede sagen, og hun fortalte, at hun ikke ville kræve renter. Hun havde alligevel så mange penge, og hun vidste ikke, om hun kunne nå at bruge dem alle sammen, inden hun døde. Vi lånte derfor penge af hende, og købte vores drømmehus. Fordi der ikke var rente på lånet, betalte vi hurtigt pengene tilbage.

 

pengeLån af mormor igen

Et par år senere ville vi købe en ny bil, og vi besluttede derfor, at vi ville låne penge af banken. Banken tilbød en masse forskellige lån, med mange forskellige renter, og vi ville ikke spørge min mormor igen. Min mormor fik alligevel nys om vores fremtidige køb, og ringede til mig. Hun fortalte, at hun syntes det var fjollet at låne penge af banken, når vi nu kunne låne gratis af hende. Jeg forklarede hende, at vi ikke ville være til besvær, og at det var derfor, vi ikke havde spurgt hende. Hun insisterede på, at vi lånte penge af hende, og hendes ord blev lov. Vi købte den bil, vi havde udset os, og betalte pengene tilbage hurtigst muligt.

 

Mormor dør

Et par år senere døde min mormor desværre. Vi havde betalte hende alle pengene tilbage, og skyldte hende derfor ikke noget. Da vi skulle snakke om arven, troede jeg, at min mormors børn, ville være første arvinger. Jeg kendte dem ikke særlig godt, men havde hørt, at de var ellevilde for at arve efter min mormor. Da vi skulle snakke med advokaten, havde min mormor testamenteret al arven til mig. Der var desuden et brev til mig, hvori hun havde skrevet: ”Min arv går til dig søde pige, fordi du er beskeden, loyal og fordi jeg stoler på dig”.

This entry was posted in Bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *